Pies też ma potrzeby! – sklep z akcesoriami

Czy przy oglądaniu starych filmów zwróciłeś uwagę, w jaki sposób ludzie traktowali zwierzęta? Biedne, zapchlone kundelki sterczały przy przeciekającej budzie. W misce kasza z chlebem, odrobina wody. Psy nie miały żadnej nadziei na ucieczkę – ich życie toczyło się dotąd, dokąd sięgał łańcuch.
Dziś wiele uległo zmianie. Nasze czworonogi mają zapewnione o wiele lepsze warunki, jednak wciąż wymagają niektórych sprzętów.

Podstawowe akcesoria dla psa to obroża i smycz. Najczęściej wykonuje się je ze skóry bądź specjalnie wzmacnianego materiału. Warto wybierać te od znanych producentów, którzy zdążyli już wyrobić „swoją markę”. Dzięki temu będziemy mieć gwarancję, że pies się nie zerwie. A odpowiednio dobrane wyposażenie zostanie z nami na długie lata.

Gdy wybieramy obrożę, możemy kierować się estetyką. Apaszka, pasek czy świecąca Nite Ize – wszystko jest dozwolone pod warunkiem, że drobnym druczkiem zmieścimy swoje dane kontaktowe. Obroża mówi, że pies jest Twój. Dlatego, w razie zaginięcia, odegra kluczową rolę przy powrocie pupila do domu.

Zupełnie inaczej rzecz ma się ze smyczą. Ta już powinna być bardziej praktyczna. Producent akcesoriów dla psa oferuje modele Tradycyjne, szelki, uprzęże, pasy do biegania.

Ponadto dobrym rozwiązaniem są akcesoria do domu. Niestety, sklep z akcesoriami dla psa nie posiada w swojej ofercie karmy, lecz klient może swobodnie wybierać spośród torebek z przysmakami, legowisk, ubranek, aportów, kocyków, błyszczących misek…
Takie wyposażenie kącika naszego pupila zupełnie zrywa ze stereotypem „Burka przy budzie”. I bardzo dobrze! W nowoczesnym społeczeństwie każdy znajdzie swoje miejsce. Tym bardziej ukochany czworonożny przyjaciel.

Dużo fajnych akcesoriów dla psa znajdziesz tu: https://www.joqu.com.pl/