Tarcze strzeleckie do ASG

Air Soft Gun, czyli sportowe pistolety na kulki, cieszą się obecnie dość dużą popularnością. Wykorzystywane są na strzelnicach okolicznościowych lub przez osoby prywatne, które interesują się bronią i strzelanie do celu odbierają jako szansę na poprawę swoich umiejętności. Kupując pistolety ASG warto wyposażyć się również w specjalne tarcze strzeleckie, dzięki którym mamy możliwość łatwej oceny swoich bieżących umiejętności.

Okrągłe tarcze podobne są do tych wykorzystywanych w łucznictwie. Zawierają one rozkład punktów – najwięcej punktów otrzymuje się za strzał w sam środek koła, podczas gdy strzał bliżej brzegów okręgu jest dość nisko punktowany. Nie są to najpopularniejsze tarcze w tym sporcie, jednak dobre dla początkujących, jako że strzelanie do nich nie wymaga dość dużych umiejętności i pozwala na szybką poprawę celności.

Najpopularniejsze są tarcze strzeleckie przedstawiające postać mężczyzny. Podobne są do tych używanych w prawdziwych testach celności lub znane z filmów jako akcesoria używane przez policję. Każdy strzał w ciało postaci jest wysoko punktowany, zwłaszcza w głowę lub klatkę piersiową. Występują różne wersje tych tarczy strzeleckich – można spotkać się z takimi, które przedstawiają terrorystę lub zombie, znane z horrorów o żywych trupach. Świetna tarcza dla osób średniozaawansowanych, dająca dodatkową satysfakcję ze strzelania i motywację do trafiania, jako że celowanie do stojącej osoby może być dla niektórych osób niezwykle motywujące i daje wiele frajdy.

Zapraszamy: https://www.artbron.pl/2548,tarcze-strzeleckie-sylwetkowe-ts9-francuz