Indonezja: co warto zobaczyć?

Moda na egzotyczne podróże trwa w najlepsze,np wycieczki do Indonezji. Dzięki coraz ciekawszym ofertom dalekich wypraw każdy z nas ma szansę dotrzeć do wspaniałych zakątków świata. Jednym z tych państw, które warto odwiedzić, jest Indonezja. Jakie atrakcje czekają tu na gości?

Jak zaplanować taką podróż?
Indonezja to jedno z tych państw, na terenie których można cieszyć się wypoczynkiem przez cały rok. Najlepszym okresem na urlop w tym kraju jest czas od kwietnia do października, w pozostałych miesiącach trzeba się liczyć z opadami. By dotrzeć na teren Indonezji, trzeba odbyć długą podróż samolotem. Nagrodą za długą podróż będzie możliwość cieszenia się z pięknych widoków oraz wyjątkowa szansa poznania balijskiej kultury.

Wyspy Indonezji i ich walory turystyczne
Piękne wyspy to najcenniejszy skarb, jakim może się pochwalić Indonezja Wycieczki po Bali to oferta dla tych, których fascynują piękne krajobrazy, malownicze plaże oraz hinduskie świątynie. Nie brak tu również atrakcji dla miłośników przyrody, na których czeka Bali Barat – park narodowy, będący domem dla wielu ptaków oraz małp. Wyspa Lombok będzie z kolei atrakcyjnym celem dla tych, którzy w czasie podróży po Indonezji chcą się nacieszyć kameralną atmosferą oraz poznać życie mieszkańców wyspiarskich wiosek.

Zadziwiająca, pełna kontrastów i unikalnych atrakcji Indonezja, to wymarzony kierunek podróży dla poszukiwaczy przygód i miłośników egzotyki. Wędrówka po tym państwie każdemu dostarczy niezapomnianych wrażeń, warto zatem odwiedzić ten niezwykły zakątek świata.