Najważniejsze kwestie weselne: dj oraz jedzenie.

W okresie aranżacji ślubu i wesela można pogubić się w ilości rzeczy do załatwienia. Od wybrania restauracji na wesele, aż po wybór alkoholi czy dekorację samochodu. Z tego też względu, coraz więcej osób decyduje się na pomoc tak zwanego menadżera ślubnego. Jeśli jednak nie chcesz skorzystać z tego typu usługi, przejrzyj ten artykuł, gdyż w nim znajdziesz sporo porad na temat posiłków podawanych na weselu oraz wyboru muzyki.

Problem jedzenia to temat rzeka, więc na potrzeby materiału skupimy się na najistotniejszych sprawach, o których spora część osób zapomina, co najczęściej rzutuje na tym, jak bawią się zaproszeni goście. Jedną z najistotniejszych zasad jest to, aby jedzenia było sporo a samo jedzenie było  zróżnicowane. Należy pamiętać o tym, że wesele to kilka godzin tańca, a przecież zależy nam, aby nasi goście mieli dużo energii do zabawy.Poza tym, na weselach jedzenie odbywa się właściwie cały czas. Inną ważną sprawą jest wybór potraw. Warto zatroszczyć się, by były to posiłki klasyczne i lubiane, bowiem nie ma nic gorszego, niż goście, którzy zamiast tańczyć, plotkują o  niesmakującym im jedzeniu. Jeśli nie chcemy, by dania były nudne, warto zadbać o estetyczny sposób udekorowania czy podania.

71379015_2_644x461_dj-wodzirej-na-kazda-okazje-weselepoprawinyurodzinyimpreza-firmowa-dodaj-zdjecia

W kwestii doboru muzyki na wesele, rozważmy dwie najczęściej wybierane opcje, a więc kapela oraz dj na wesele. Dj zazwyczaj jest tańszy niż kapela, z racji ilości członków zespołu. W wielu przypadkach w zespole, jeden z muzyków posiada też funkcję wodzireja. Obecnie jednak coraz częściej da się wynająć dj’a i wodzireja z pomocą tej samej agencji. Dj wesele Kraków to gwarancja dobrej zabawy, oraz tego, że w odróżnieniu od kapeli, muzyka nie ucichnie nawet na minutę.

Trzeba wiedzieć, że dj’e mają o wiele większą listę piosenek, którą następnie usłyszycie na weselu. By odkryć odpowiadającego nam dj’a, czy kapelę można oczywiście wpisywać w wyszukiwarkę frazy takie jak „dj Kraków” czy „kapela weselna Katowice”, jednakowoż niewspółmiernie lepiej jest zadzwonić do znajomych nowożeńców, albo już wcześniej zbierać wizytówki na weselach.