Jak działa amicolina?

Nie trudno zauważyć, że coraz większe zainteresowanie wzbudza dzisiaj olej konopny. Na bazie tej substancji stale powstaje wiele suplementów diety. Jednym z nich jest amicolina. Co warto wiedzieć o tym suplemencie diety? Na co pomaga i jakie są jego pozostałe składniki?

Olej konopny i morele

Generalnie, amicolina zawiera dwie istotne substancje. Pierwszą z nich, jak już zresztą wspomniano, jest olej konopny. W takich samych proporcjach występuje jednak również olej z moreli. Konkretnie jest to olej, którego ekstrakcja następuje z jąder pestek. Zarówno wyciąg z pestek jak i olej konopny wykazują wiele podobnych działań. Niemniej jednak, pod niektórymi względami działanie tych składników się uzupełnia. Stąd też sensowne jest połączenie tych dwóch substancji i stworzenie z nich jednego preparatu.

Działanie oleju konopnego

Jeśli chodzi o olej konopny, nie sposób wymienić wszystkie jego właściwości. W jego składzie zawiera się wiele pierwiastków i witamin, które kompleksowo poprawiają zdrowie. Między innymi, po regularnym spożywaniu oleju konopnego zdecydowanie lepiej działa układ immunologiczny. Jest to zasługa między innymi wielu witamin, które zawierają się w oleju w dużych ilościach.

Ponadto, wykazane zostało, że olej konopny może być używany jako przeciwutleniacz. Wynika z tego bardzo wiele korzyści. Między innymi, dzięki przeciwutleniaczom poprawie ulega wygląd skóry. Jednak to nie wszystko, antyoksydanty są także powszechnie stosowane w profilaktyce chorób nowotworowych.

Olej z pestek moreli

W oleju z pestek moreli ważne są dwa składniki. Po pierwsze chodzi tutaj o nienasycone kwasy tłuszczowe. Powszechnie wiadomo, że dzięki nim organizm o wiele sprawniej trawi wszelkiego rodzaju tłuszcze. Olej z pestek moreli zapobiega więc problemom gastrycznym. Ponadto, w wyciągu z pestek moreli zawierają się całkiem spore ilości amygdaliny. Środek ten wykazuje nieco podobne działanie do oleju konopnego. Rzecz w tym, że również jest przeciwutleniaczem i to wyjątkowo skutecznym.